Flirten met oma's
Download nu de hele video!

Het taboe doorbreken: hoe we praten over seks en waarom dat belangrijk is

0 views
0%

Naarmate je langer een relatie hebt, kan het zomaar zo zijn dat je minder seks hebt als voorheen. En dat kan verschillende soorten redenen hebben. Misschien heb je minder energie vanwege een drukke baan, een druk sociaal leven of omdat jullie een tijdje geleden voor het eerst ouders zijn geworden. En tijdelijk minder seks hebben is niet erg, maar het is belangrijk dat je dit wel goed in de gaten blijft houden. De sleutel tot een succesvolle relatie? Communicatie! En dat geldt dus ook op dit gebied. Waarom het praten over seks zo belangrijk is, en hoe je dat het beste kunt doen, lees je hier.

Bespreek met je partner hoe jullie aankijken tegen het seksleven

Neem altijd uitgebreid de tijd om dit onderwerp met je partner te bespreken. Geef bijvoorbeeld aan hoe jullie op dit moment tegen het seksleven aankijken. Denk daarbij aan wat er nodig is om het leuker te maken. Het is belangrijk om samen te ontdekken naar wat leuker, veiliger en beter kan. Wat je verlangen ook is, het is niets om je daarover te hoeven schamen. Op deze manier komen jullie er beide net even wat beter achter hoe jullie intimiteit op jullie eigen manier ervaren.

Op deze manier kun je het beste met elkaar praten

Om dit gesprek op een goede manier aan te gaan, is het belangrijk om te weten op wat voor manier je moet communiceren. Wees positief en vriendelijk naar je partner toe en wees altijd respectvol naar elkaar toe. Ook moeten jullie beide openstaan voor de kwetsbaarheid die een ander gaat tonen in het gesprek. En toon je ook nog eens erg veel waardering en interesse? Dan weet je zeker dat dit gesprek succesvol verloopt en dat je verdere stappen kunt ondernemen.

Wellicht is het tijd om iets nieuws uit te proberen

Een relatie moet in de loop van de tijd kunnen groeien en ontwikkelen, zo ook jullie seksleven. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat je seks over tien jaar compleet anders ervaart. Het is daardoor ook de normaalste zaak van de wereld dat je in de loop van de tijd graag iets anders wilt proberen. Een erg laagdrempelige stap, die ook nog eens erg leuk is, is bijvoorbeeld glijmiddel kopen. Door verschillende dingen uit te proberen, komen jullie er het beste achter wat wel of niet voor jullie werkt.

Visited 32 times, 1 visit(s) today
From:
Date: februari 24, 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *